Sweden Recycling tar hand om tandvårdens farliga avfall

Sweden Recycling - tandvårdens samarbetspartner för ett hållbart miljöarbete

Sweden Recycling med huvudkontor i Spånga är specialiserat på miljöfrågor och omhändertagande av farligt avfall inom tandvården. I 35 år har vi varit tandvårdens certifierade samarbetspartner gällande trygga, pålitliga lösningar och hållbart miljöarbete. Våra 20 medarbetare ser till att vi alltid levererar den bästa servicen och den högsta produktkvaliteten till våra kunder.

Sedan 2010 har Sweden Recycling varit en del av tyska medentex-gruppen och vi driver den svenska marknaden från våra kontor i Spånga och Växjö. Allt avfall som vi samlar in i Sverige transporteras till medentex i Tyskland för återvinning och slutomhändertagande. medentex har tillstånd och behörighet att transportera farligt avfall över landsgränserna.

Vi erbjuder helhetslösningar för tandvården – från amalgamavskiljning och desinfektion till miljöservice, provtagningar och saneringar. Dessutom svarar vi gärna på dina frågor om PureMotion sugsystem som tillverkas av medentex.

Både Sweden Recycling och medentex är en del av den brittiska Rentokil Initial koncernen som är ett av världens största tjänsteföretag. 

I korthet

1982  Sweden Recycling grundades

1984 medentex Recycling Service GmbH grundades

2001  medentex Recycling Service GmbH Schweiz grundades

2007  Namnändring till medentex GmbH

2008  medentex blir en del av Rentokil Initial

2010  Sweden Recycling AB blir en del av Rentokil Initial

2012  medentex LLC, USA grundades

2014  medentex Nederland grundades

2015 medentex tar över den dentala verksamheten i Frankrike 

Du kan lita på oss

Som ett erkänt företag ställer vi höga krav på kvaliteten på våra produkter och tjänster - så att du alltid är på den säkra sidan. Därför är vi:

  • Certifierade enligt DIN EN ISO 14001:2015 (miljöledning)
  • Certifierade enligt DIN EN ISO 9001: 2015 (kvalitetsledning)
  • Ett godkänt återvinningsföretag
  • Medlem i Sveriges Åkeriföretag